| |
| |
| Vakit yazınca Belediye kapattıHaber Tarihi : 09.02.2010 20:00 | | Kumbara 50 tiyatro grubunun oyununda dine hakaret edildiği iddiasını vakit yazınca, Beyoğlu Belediyesi düğmeye bastı..
vakit gazetesi'nin Kumbara 50 tiyatro grubunun oyununu 'Ahlaksız haberden tahrik dolu mesajlar' eleştirmesinin ardından Beyoğlu Belediyesi harekete geçti. Dina hakaret edildiği iddiasıyla verilen haberden birkaç gün sonra Belediye yetkililerinin tiyatroyu kapattığı öğrenildi.
VAKİT: AHLAKSIZ SENARYO
vakit gazetesi Kumbara 50 adlı tiyatro grubuyla ilgili şu iddialara yer vermişti
Ahlaksız senaryosunu Melis Tezkan ve Okan Urun'un yazma cesaretini gösterdiği 'Yala ama yutma' adlı oyunda melekler arasındaki sözde kurala göre her yüzyıl, bir sınavdan geçmek üzere melekler dünyaya gönderiliyor. Ahlaksız senaryoya konu olan melek ise bu sınav kapsamında, kendini Türkiye'de bir porno film setindeki oyuncunun bedeninde buluyor.
KALDIRISIN KAMPANYASI BAŞLAMIŞTI
vakit, haberinde Milli Gazete Kültür Sanat Editörü ve Tiyatro eleştirmeni Bünyamin Yılmaz ile tiyatrocu Birol Cüngül'den de oyunun ahlaksız olduğuna ve kaldırılması gerektiğine destek olan görüşlere de yer verdi.
Milli Gazete Kültür Sanat Editörü ve Tiyatro eleştirmeni Bünyamin Yılmaz, 'Bu sadece Müslümanları değil, bütün din mensuplarını kızdırır. Modern zihinle inanç değerlerinin sentezini yapmak sağlıklı bir durum değil. Bu çok tehlikeli olabilir. İnsan bedenine meleğin girmesi çok saçma bir durum. Melekler inancımıza göre korunmuştur. İnsanın pisliğini meleklere bulaştırmak mümkün değil' diye konuştu.
BELEDİYE'YE 'İNCELEYİN' MESAJI
'Bu oyun sahnelenmemelidir' diyen Tiyatrocu Birol Cürgül ise 'Sosyal meseleleri ve problemleri, müstehcenlik aracı kılınarak gündeme getirmeyi ve bunu tiyatro sahneleri aracılığı ile yapmayı her şeyden önce başka sosyal problemleri doğurmaya yönelik bir davranış olarak değerlendiriyorum. Ayrıca toplumun inanç değerleri üzerinde tahrifat yapma alışkanlığının hala devam ettiğini görüyoruz. Bu konunun dini mihraklarca incelenmesi gerektiğini ve bu oyunun sahnelenmemesi gerektiğini düşünüyorum' dedi. Kaynak: Lifeinbursa.com
|
 | REALIST HABER |
| |
 | İş görüşmesinde bu hatalara dikkat! (09.02.2010 20:00) Yeni bir işe başlamak için gerekli olduğunu düşündüğünüz bütün her şeyi yaptığınız halde, hâlâ işsiz geziyorsanız ve niye hala iş bulamadım diye düşün... | | |  | Şırnak'taki kaçakçılık: 2 asker yaralandı (09.02.2010 20:00) Şırnak Valiliği, Uludere ilçesinde ''dur'' ihtarına uymayan kişinin ateş açılması sonucu öldüğü olayda 2 askerin yaralandığını açıkadı.
Valilikten ya... | | |  | Ayağı takılınca ölüme gitti (09.02.2010 20:00) Hastaneye giderken ayağa kaldırıma takılıp yolsa savrulan kadın feci şekilde can verdi.
Manisa'da babasının göğüs filmlerini doktora göstermek için h... | | |  | 1 milyon Türk MasterCard'lı (09.02.2010 20:00) MasterCard Avrupa, 2009'un son çeyreğinde kart sayısında 200 milyon MasterCard adedine ulaşırken, Türkiye'de MasterCard PayPass kartların sayısı 2009'... | | |  | Dokunulmazlık dosyası Mecliste (09.02.2010 20:00) BDP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ile 9 milletvekili hakkındaki toplam 13 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunul... | | |

|
| |
|